Бургас ще бъде домакин на Европейското първенство по Ушу и

...
 Бургас ще бъде домакин на Европейското първенство по Ушу и
Коментари Харесай

Бургас приема Европейското първенство по ушу и кунг фу

 Бургас ще бъде хазаин на Европейското състезание по Ушу и Кунг Фу, което бе отлагано няколко пъти поради здравните рестрикции.

Спортното събитие ще се организира от 12 до 15 май, в бургаската спортна зала „ Младост “, която бе инспектирана от делегация на европейската централа. Специално у нас от Турция дойде вицепрезидентът на европейската федерация по ушу господин Абдулрахман Акюз, който бе посрещнат от президентът на родната федерация господин Стефан Колев. С делегацията дойдоха и водещи треньори и инженери, които показаха новаторска система за оценяване на състезателите. Официалните лица посетиха и базата най-големия подготвителен център по ушу в Европейски Съюз, чийто строителство е към своя край.

Домакинството е следващо самопризнание за Бургас, откакто морският град и страната ни бе определена за хазаин на най-големите конгреси в света по ушу изнесени от Азия – Световното състезание за младежи през 2016г. и това по Тайдзи цюан през 2018г.

Шампионатът на остарелия континент през месец май е в OPEN формат, което ще разреши и на страни отвън Европа и Европейски Съюз да се включат в конкуренцията. До момента поръчка за присъединяване са дали повече от 300 спортисти от 15 страни.

От тази година проучването на най-древното китайско изкуство към този момент е с публична бакалавърска стратегия в НСА „ В.Левски “, а ушу бе избран от Световната здравна организация на спорт на 21 век, поради неповторимите изгоди, които той носи за мозъка и тялото.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР